Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Најава: Прибиловић на Министарском састанку у оквиру Дигиталног самита Западног Балкана

Датум објаве 01.11.2020 11:25 | Аутор МЈУ | Извор: Министарство јавне управе

Испис Штампај страницу


Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, учествоваће на Министарском састанку у оквиру Трећег дигиталног самита Западног Балкана, 2. новембра 2020. у Тирани.

Министарски састанак на високом нивоу, одржаће се на тему „Дигитална трансформација региона“, а учесници ће имати прилику да разговарају о актуелној ситуацији и предстојећим изазовима усљед пандемије, о глобалним политичким рјешењима кризе, заједничкој  интеракцији представљања могуц́ности и помоц́и људима, како на билатералном, тако и на регионалном нивоу, користец́и могуц́ности дигиталне трансформације.

Свјесни изазова дигиталне трансформације у земљама Западног Балкана и значаја регионалне сарадње, као и приоритета усмјерених ка реформи јавне управе и креирању ефикасне електронске управе орјентисане на грађане и привреду, државе Западног Балкана су, у оквиру Иницијативе за Западни Балкан,  којом координира Регионални савјет за сарадњу (РЦЦ), усагласиле 
Меморандум о разумијевању о регионалној интероперабилности и услугама повјерења у региону Западног Балкана, који ће потписати министарка Прибиловић.

Трећи Дигитални самит ц́е окупити представнике влада из региона на високом нивоу, Европске комисије, Савјета за регионалну сарадњу, приватни сектор и бројне друге релевантне актере.

Циљ Дигиталног самита Западног Балкана 2020. је презентовање различитих искустава и добрих пракси на Западном Балкану, истицање достигнуц́а и резултата Дигиталне агенде и истраживање могуц́ности изградње партнерства са приватним сектором, у контексту процеса дигиталне трансформације.

Скуп ц́е промовисати дигиталну перспективу Западног Балкана у контексту интеграција у ЕУ, док ц́е истицати пут у Дигиталној агенди, како би се дали приоритети кључним циљевима у региону. 

Догађај ће покривати четири главне области: Мрежа и Повезивање, Повјерење и безбједност, Дигиталне вјештине и Дигитална економија.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ