Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Најава: Сјутра додјела награда институцијама јавне управе Западног Балкана

Најава: Сјутра додјела награда институцијама јавне управе Западног Балкана
Датум објаве 05.11.2020 11:35 | Аутор МЈУ | Извор: Министарство јавне управе

Испис Штампај страницу


Сузана Прибиловић, министарка јавне управе, учествоваће на једанаестом састанку Управног одбора Регионалне школе за јавну управу (РеСПА), на министарском нивоу, који ће се одржати у петак, 6. новембра.

Састанак ће окупити министре и високе званичнике задужене за ресор јавне управе из земаља чланица РеСПА-е (Црна Гора, Србија, Република Сјеверна Македонија, Албанија) као и представника Европске комисије.

Овом приликом Сузана Прибиловић, министарка јавне управе, предаће једногодишње предсједавање РеСПА-ом Марији Обрадовић, министарки јавне управе и локалне самоуправе Републике Србије. 

Након званичног дијела састанка биће уприличена свечана церемонија додјеле награда институцијама јавне управе Западног Балкана (Публиц Администратион Аwард). Награда за институције јавног сектора је заједничка иницијатива РеСПА-е и СИГМА-е, у циљу подстицања иновативности и здраве конкуренције међу институцијама јавне управе на Западном Балкану и промоције најбољих. У фокусу позива за номинације је био ефикасан одговор Влада Западног Блакана на кризу коју је изазвала пандемија корона вируса током 2020. године.

Велики број пријава показао је да су Владе Западног Балкана правовремено реаговале на новонасталу ситуацију и да су спремне на крупне кораке када су дигитализација и иновација у питању. Свјесни изазовних времена и великог напора који је уложен у превазилажење кризе изазване пандемијом корона вируса, жири је одлучио да прогласи 11 побједника, у четири категорије: дигитална Влада, е-Економија, е-Учење, е-Здравље и социјалне иновације.

Церемонија додјеле награде преносиће се онлине, путем званичне Фацебоок странице РеСПА-е: хттпс://www.фацебоок.цом/РегионалСцхоолофПублицАдминистратион/, у петак, 6. новембра, са почетком у 11 часова.

Медијима ће бити дистрибуиран видео материјал по завршетку церемоније.

За све додатне информације, контакт особа је: Милена Драча, е- маил: м.драца@респаwеб.еу,  моб.+ 382 67 179 339.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ