Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Активности Канцеларије заступника Црне Горе пред Европским судом за људска права

Датум објаве 18.11.2020 13:56 | Аутор Канцеларија заступника Црне Горе пред Европским судом за људска права

Испис Штампај страницу


Конференција о положају мањинских народа и других мањинских националних заједница у Црној Гори под називом „Равноправност као стварност” одржана је 18. новембра 2020. године у хотелу „ЦентреВилле” у Подгорици, преко „Зоом“ видео платформе. Конференција се организује у оквиру пројекта НВО Центра за демократију и људска права („ЦЕДЕМ“) „Оснажимо систем за друштво једнаких права” који је подржан од стране Министарства за људска и мањинска права. 

Заступница Црне Горе пред Европским судом за људска права, г-ђа Валентина Павличић, узела је учешће као панелиста у другом дијелу конференције, под називом „Механизми за заштиту од дискриминације мањинских народа и других мањинских националних заједница: резултати и нова рјешења“. У овом дијелу је посебна пажња посвећена пресудама Европског суда за људска права у предметима Ранђеловић и др. против Црне Горе и Алковић против Црне Горе, у којима се тај Суд бавио различитим аспектима заштите припадника мањинских националних заједница кроз призму права из Конвенције.

Конференција је окупила релевантне панелисте и учеснике из области политичког дјеловања и заштите од дискриминације мањинских народа и других мањинских националних заједница, што је за циљ имало подстицање дискусије о изазовима са којима се суочавају припадници мањинских народа у Црној Гори, те унапређење и заштиту њихових права.

Канцеларија заступника Црне Горе пред Европским судом за људска права