Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Saopštenje povodom raspisivanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić

Datum objave 06.01.2021 14:59 | Autor MUP | Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ispis Štampaj stranicu


Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, g. Mila Đukanovića, broj: 01-24/21 od 05.01.2021. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, za 14. mart 2021. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku,

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sljedeće:


Broj birača u biračkom spisku u opštini Nikšić po kome su održani prethodni izbori 30.08.2020. godine je 58.440;

Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Nikšić na dan 05.01.2021. godine je 58.544;

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za građanska stanja i lične isprave Nikšić, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

Numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u biračkom spisku u opštini Nikšić u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori u opštini Nikšić možete preuzeti na sljedećem linku: Numerički tabelarni prikaz podataka