Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Susret ministra Milatovića i slovenačkog ambasadora Preskera

Susret ministra Milatovića i slovenačkog ambasadora Preskera
Datum objave 14.01.2021 12:54 | Autor Ministarstvo ekonomskog razvoja | Izvor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sastao se juče sa ambasadorom Republike Slovenije NJ. E. Gregorom Preskerom.

Tom prilikom je ocijenjeno da Crnu Goru i Sloveniju jako povezuje privreda djelatnost te i da treba nastaviti dobru saradnju i dodatno je unaprijediti. 

„Ono što posebno veže naše zemlje jeste privreda i da je saradnja u oblasti privrede veoma značajna“, rekao je ambasador Preskar i dodao da Slovenija ima značajne investicije u Crnoj Gori kao i da se nada obnovi susreta privrednika ove dvije zemlje. Presker je kazao da se nada da će pregovori sa EU biti nastavljeni bržom dinamikom i istakao da je Slovenija spremna da pomaže Crnoj Gori i regionu na putu, koji su oni uspješno prošli, ka Evroatlanskim integracijama. 

Ministar Milatović je rekao da je Slovenija sjajan primjer u regionu, i da je prilikom reorganizacije resora na čijem je čelu analizirana struktura Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologije Republike Slovenije. Takođe je izrazio nadu da će uskoro biti organizovana i posjeta na visokom nivou. „Percepcija približavanja Crne Gore i regiona Evropskoj uniji trebalo da bude priča regionalne saradnje“, istakao je tom prilikom Milatović.