Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Сусрет министра Милатовића и словеначког амбасадора Прескера

Сусрет министра Милатовића и словеначког амбасадора Прескера
Датум објаве 14.01.2021 12:54 | Аутор Министарство економског развоја | Извор: Министарство економије

Испис Штампај страницу


Министар економског развоја Јаков Милатовић састао се јуче са амбасадором Републике Словеније Њ. Е. Грегором Прескером.

Том приликом је оцијењено да Црну Гору и Словенију јако повезује привреда дјелатност те и да треба наставити добру сарадњу и додатно је унаприједити. 

„Оно што посебно веже наше земље јесте привреда и да је сарадња у области привреде веома значајна“, рекао је амбасадор Прескар и додао да Словенија има значајне инвестиције у Црној Гори као и да се нада обнови сусрета привредника ове двије земље. Прескер је казао да се нада да ће преговори са ЕУ бити настављени бржом динамиком и истакао да је Словенија спремна да помаже Црној Гори и региону на путу, који су они успјешно прошли, ка Евроатланским интеграцијама. 

Министар Милатовић је рекао да је Словенија сјајан примјер у региону, и да је приликом реорганизације ресора на чијем је челу анализирана структура Министарства за економски развој и технологије Републике Словеније. Такође је изразио наду да ће ускоро бити организована и посјета на високом нивоу. „Перцепција приближавања Црне Горе и региона Европској унији требало да буде прича регионалне сарадње“, истакао је том приликом Милатовић.