Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Америчка привредна комора поуздан партнер Министарства здравља

Америчка привредна комора поуздан партнер Министарства здравља
Датум објаве 22.02.2021 12:16 | Аутор ПР служба | Извор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић, са сарадницима, примила је данас делегацију Америчке привредне коморе, коју је предводио предсједник Никола Трипковић.
Министарство здравља, као и цјелокупна Влада, како је казала министарка здравља, свејсно је значаја сарадње са овако реномираним удружењем, које окупља успјешне америчке, међународне и домаће компаније, што је гарант будућег просперитета у области здравства и свим привредним и друштвеним гранама у Црној Гори.
Према њеним ријечима, та сарадња мора бити на изузетно високом нивоу, како би кроз тимски рад и заједничке пројекте, унаприједили здравствени систем, подигли ниво здравствених услуга, а све у циљу побољшања здравља цјелокупне популације. Министарка здравља посебно је похвалила велику посвећеност и приврженост Америчке амбасаде новом сазиву Владе Црне Горе.
Представници Америчке привредне коморе, честитали су др Боровинић Бојовић имановање за министарку здравља и представили своју организацију, која, како је нагласио предсједник Трипковић, има мисију унапређења пословног амбијента у циљу привлачења америчких и других страних инвестиција у Црну Гору.
На данашњем састанку разговарано је о областима сарадње и конкретним пројектима, које ће Министарство здравља и Америчка привредна комора, кроз дјеловање њиховог Комитета за здравље, заједнички реализовати, са посебним акцентом на дигиталну трансформацију у здравству и ажурирање и ревидирање Листе љекова.