Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Crna Gora domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Crna Gora domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana
Datum objave 06.04.2021 13:30 | Autor MJU | Izvor: Ministarstvo javne uprave

Ispis Štampaj stranicu


Crna Gora će biti domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6), shodno Akcionom planu za regionalno tržište (CRM AP), koji je usvojen u novembru 2020. godine u okviru Berlinskog procesa, Digitalni samit će se ove godine održati u hibridnom formatu, u formi online sesija i uživo sastanaka na najvišem nivou.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, poziva zainteresovanu javnost da dostavi sugestije i predloge na teme, odnosno predloženi koncept organizacije Digitalnog samita.

Predložene teme iz regionalne perspektive su u kontekstu digitalizacije razvoja regionalnog tržišta, pa predlozi tema treba da budu iz oblasti digitalizacije, a od značaja za crnogorsku privredu.

Napominjemo, da će se o konačnom izboru tema diskutovati u saradnji sa regionalnim partnerima, Savjetom za regionalnu saradnju (RCC), Evropskom komisijom, te da je to dio regionalnog postupka konsultacija.

Molimo zainteresovanu javnost da predlog tema dostave najkasnije do ponedjeljka, 12. aprila 2021, na e-mail d.summitmne@mju.gov.me.

Samit će okupiti predstavnike vlada iz regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Saveta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, istraživanja i razvoja, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih strana. Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz dobrih praksi na zapadnom Balkanu, isticanje dostignuća i ishoda Digitalne agende, postavljanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom, u kontekstu procesa digitalne transformacije.

Akcioni plan za regionalno tržište (CRM AP) možete preuzeti ovdje: https://www.rcc.int/docs/543/common-regional-market-action-plan

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA