Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министар Стијовић обишао мјесто извођења радова на одржавању проточности десног рукавца ријеке Бојане и Аду Бојану

Министар Стијовић обишао мјесто извођења радова на одржавању проточности десног рукавца ријеке Бојане и Аду Бојану
Датум објаве 06.04.2021 20:24 | Аутор Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде | Извор: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Испис Штампај страницу


Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић, обишао је са сарадницима, мјесто гдје су извођени радови  на одржавању проточности десног рукавца ријеке Бојане, као и Аду Бојану. Са министром и државном секретарком у Министарству Николином Мишнић, обиласку су присуствовали и Генерални директор директората за водопривреду Момчило Благојевић, директор Управе за воде Дамир Гутић и самостални савјетник за Јадрански слив Мило Радовић, испред ЈП „Морско добро“ директор Младен Микијељ са сарадницима, предсједник општине Улцињ Александар Дабовић са сарадницима и Бојан Ђаконовић директор ЈП „Улцињска ривијера“ са сарадницима.

Присутни су сагледали стање које се тиче количина извађеног материјала из десног рукавца ријеке Бојане, стање плаже на туристичком комплексу Ада Бојана и могућности за валоризацију материјала у дијелу санирања плаже и осталих намјена.

Током посјете је констатовано да се хитно морају предузети одређене мјере и радње како би се плажа на Ади Бојани припремила за предстојећу туристичку сезону, ово посебно из разлога што насипи нарушавају природни изглед и љепоту плаже. Истовремено неопходно је радити на обезбјеђењу услова за дугорочно рјешење ревитализације ове плаже, уз одрживо и сврсисходно управљање ријеком Бојаном.

Заједнички став јесте да се извађени материјал са ушћа десног рукавца ријеке Бојане искористи за очување Аде Бојане и да материјал искључиво служи за прихрањивање еродираног дијела плаже. Након задовољења потреба прихрањивања плаже, од стране Општине Улцињ је исказано интересовање и за други дио материјала који је за потребе одржавања проточности извађен са рачве, а договорено је и да се од свих заинтересованих страна прикупе информације о потребним количинама материјала.

Министар Стијовић је исказао пуну подршку да се радови на проточности десног рукавца ријеке Бојане и ревитализације плаже на Ади Бојани приведу намјени и ефикасном искоришћавању извађеног вишка материјала, као и дугорочном рјешавању овог проблема у циљу очувања Аде Бојане као природног бисера Црне Горе. Истакао је и да ће у оквиру надлежности предузети све мјере да се плажа што прије ревитализује, а по овом питању ће се конусултовати и са осталим члановима Владе, како би се обезбиједила подршка да се овај посао што прије заврши.