Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Др Боровинић Бојовић: Заједничком борбом и солидарношћу побиједимо пандемију ЦОВИД-19

Датум објаве 07.04.2021 14:42 | Аутор ПР служба | Извор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


„Пред свима нама је један заиста изазован тренутак, један од оних пресудних тренутака у медицини, чији смо на жалост овог пута ми свједоци, што нас додатно као љекаре и као хуманисте обавезује да пружимо свој максимум у борби са пандемијом и савладамо све што нас је заједнички задесило“, поручила је министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић на онлине округлом столу, Западни Балкан и здравство, на тему: „Улога социјалног дијалога и синдиката у изградњи отпорних здравствених система након ЦОВИД-19 пандемије“. Конференција је организована поводом 07. априла - Свјетског дана здравља, у оквиру пројекта „Разговори у друштву-социјални дијалог за бољу будућност“, који финансира Европска унија.

„Посебно важно је што смо се састали управо на 07. април, на Свјетски дан здравља, што симболично са моје стране говори о томе колика је наша велика обавеза и колика је наша дужност, колика је наша жеља да у овом веома деликатном тренутку за читави свијет коначно угледамо свјетло на крају тунела, да изађемо из проблема због пандемије у којој се налазимо. Оно што сам једном чула од њемачке амбасадорке у Црној Гори, па сада понављам а то је да нико није сигуран. То је јединствена порука које требамо сви заједнички да се придржавамо, то је једини излаз да сви будемо сигурни у нашу солидарност“, истакла је министарка Боровинић Бојовић.

Она је нагласила да је као министарка здравља посебно заинтересована и подржава конструктивни дијалог са свим партнерима.

„Овом приликом поздрављам све наше партнере, све чланове и чланице Европске уније из свих удружења и желим да искажем посебно задовољство што су показали велику дозу солидарнсоти, заједничке борбе током пандемије која је задесила читави свијет. Данас вам се јављам са терена. Налазим се тренутно у Херцег Новом, једној од јужнијих општина наше лијепе државе Црне Горе, са задатком да организујемо оно што је у фокусу свих министара, а то је вакцинација, односно постизање колективног имунитета. Управо у том смислу сматрам да је овај округли сто веома важан и да ће сигурно закључци који буду донешени на овом округлом столу имати добре резултате чега ћемо ми бити у будућности свједоци. Захваљујем се учесницима и организаторима скупа, које још једном поздрављам поруком која је најважнија данас, на Свјетски дан здравља, а то је да је здравље наш приоритет као стање психичког, социјалног, физичког стања којем сви тежимо“, закључила је министарка здравља.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА