Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

14.05.2020.

Šehović i Kusovac: U obrazovne ustanove Tivta biće uloženo preko 400 000 eura

Šehović i Kusovac: U obrazovne ustanove Tivta biće uloženo preko 400 000 eura Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat uložiće preko 400 000 eura u infrastrukturu tivatskih obrazovnih ustanova, po modelu sufinansiranja u visini od 50% obije strane, a djeca tivatske opštine dobiće znatno kvalitetnije uslove za rad, saopštili su ministar prosvjete dr Damir Šehović i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji.

14.05.2020.

Telegram saučešća ministra Bogdanovića povodom smrti slikara Vojislava Voja Tatara

Povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika, slikara Vojislava Voja Tatara ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća, u kojem se navodi: „Žalim zbog smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Tatara, koji je stvaralačkim opusom dao nemjerljiv i prepoznatljiv doprinos crnogorskoj likovnoj umjetnosti.

13.05.2020.

Produžen rok za podnošenje prijava za Jedanaesti godišnji konkurs UNESCO iz Fonda za kulturnu raznolikost

Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO obavještava zainteresovane da je, s obzirom na posebne okolnosti nastale usljed pandemije izazvane virusom COVID 19, produžen rok za podnošenje prijava za Jedanaesti godišnji konkurs UNESCO za finansiranje projekata iz Fonda za kulturnu raznolikost, i to do 16. juna 2020. godine.

12.05.2020.

Radulović-Božović: Utvrđivanje odgovornosti na RTCG nije dio mandata ambasadora Srbije

Ambasador Republike Srbije Vladimir Božović pozvan je danas u Ministarstvo vanjskih poslova na razgovor sa državnim sekretarom, ambasadorom Vladimirom Radulovićem.

12.05.2020.

Lista nevladinih organizacija za dopunu dokumentacije po Javnom konkursu "Svi stvaramo inkluzivni pristup za Rome/Romkinje i Egipćane/Egipćanke"

U prilogu je Lista nevladinih organizacija za dopunu dokumentacije po Javnom konkursu "Svi stvaramo inkluzivni pristup za Rome/Romkinje i Egipćane/Egipćanke".

12.05.2020.

Lista nevladinih organizacija za dopunu dokumentacije po Javnom konkursu "Za snažnije duštvo iz ugla rodne jednakosti"

U prilogu je Lista nevladinih organizacija za dopunu dokumentacije po Javnom konkursu "Za snažnije duštvo iz ugla rodne jednakosti".

12.05.2020.

Lista nevladinih organizacija za dopunu prijave po Javnom konkursu "Jednakost, tolerancija, nediskriminacija"

U prilogu možete preuzeti Listu nevladinih organizacija za dopunu prijave po Javnom konkursu "Jednakost, tolerancija, nediskriminacija".

12.05.2020.

Priprema se dokumentacija za školu u Tološima, pogledajte kako će izgledati

Priprema se dokumentacija za školu u Tološima, pogledajte kako će izgledati

„Nakon što je izabrano idejno rješenje za osnovnu školu u Tološima, ubrzano se radi na pripremi dokumentacije za ovaj projekat, koji je jedan od prioriteta. Objekat će biti kapaciteta za oko 1 200 djece, površine oko 7 000 m2, od čega će fiskulturna sala zauzimati površinu oko 1 500 m2 sa 360 mjesta na tribinama, a biće vrijedan preko 7 miliona eura“, najavio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

11.05.2020.

Obavještenje za prevoznike, autobuske stanice i putnike u drumskom saobraćaju

Obavještavamo prevoznike koji obavljaju javni unutrašnji prevoz, autobuske stanice i putnike, da će od ponedeljka 11. maja 2020. godine biti omogućeno obavljanje linijskog međugradskog prevoza putnika. Prevoznicima se daje mogućnost da održavaju redove vožnje na kojima su početna i krajnja stanica, odnosno itinerer isključivo u okviru regiona definisanih naredbom...

11.05.2020.

Poziv za iskazivanje interesa: Jačanje upravljanja, promocija i održivo korišćenje kulturnog nasljeđa za razvoj u Crnoj Gori

Antena kancelarija u Sarajevu UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu iz Venecije, objavila je poziv za iskazivanje interesovanja kvalifikovanih i iskusnih institucija, pravnih i fizičkih lica za podršku u okviru projekta „Jačanje upravljanja, promocija i održivo korišćenje kulturnog nasljeđa za razvoj u Crnoj Gori“.