Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Građani putem sajta www.coronainfocg.me donirali 17 830 eura

Objavljeno: 05.04.2020. 18:09 Autor: MJU
Za samo četiri dana putem elektronskog servisa „Doniraj i ti“ na sajtu www.coronainfocg.me, građani su donirali Nacionalnom Koordinacionom timu za zarazne bolesti 17 830 eura. U istom periodu ostvareno je 24 313 posjeta.

Zvanični sajt Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, i Ministarstva javne uprave za informacije i preporuke u vezi sa pandemijom virusa korona pušten je u rad 1. aprila.

Cilj je, kako je ranije saopšteno, da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije za građane o epidemiološkoj situaciji u državi, mjere Vlade Crne Gore, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja, relevantni podaci Insituta za javno zdravlje i Kliničkog centra Crne Gore, te druge informacije iz kredibilnih i zvaničnih izvora.

Na sajtu su dostupne sve informacije o virusu korona, oboljenju Covid 19, te aktivnostima koje preduzimaju državni organi u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Svakodnevno se ažuriraju statistički podaci Instituta za javno zdravlje o broju zaraženih u realnom vremenu. 

Sajt sadrži i sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije koje se, takođe, ažuriraju svakodnevno. Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set preporuka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima. 

Putem elektronskog sevisa „Doniraj i ti“ građani, privreda, dijaspora i svi ostali zainteresovani mogu da doniraju novac Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na siguran način. Nakon realizovane donacije, svaki donator putem maila dobija poruku o uspješno realizovanoj donaciji.

Takođe, omogućeno je i uživo praćenje konferencija za medije Nacionalnog koordinacionog tima i Instituta za javno zdravlje.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?