Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada donijela više odluka bez održavanja sjednice: Sportski objekti u Podgorici, Golubovcima, Beranama i Baru određeni za privremene bolnice

Objavljeno: 14.04.2020. 20:23 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore donijela je, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade više odluka da se u objektima u Podgorici, Golubovcima, Baru i Beranama sprovodi liječenje lica oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

Odlučeno je da se objekti „Bemax arena“ i Velika dvorana SC „Morača“ u Podgorici, Sportska sala JU „Srednja mješovita škola Golubovci“, Sportska dvorana „Topolica“ u Baru i Hala sportova u Beranama odrede za privremene bolnice.

Navedeni objekti se ustupaju na korišćenje bez nadoknade.

Uprava za imovinu je zadužena da po hitnom postupku, u skladu sa propisima, opremi privremene bolnice opremom koja je neophodna za njihov rad, a Vojska Crne Gore da obezbijedi neprekidnu zaštitu 24 sata u objektima i oko njih.

Vlada je donijela Odluku o načinu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrijednost i carine za medicinska sredstva i zaštitnu opremu koja se uvoze kao donacija, radi suzbijanja posljedica nastalih usljed epidemije zarazne bolesti COVID19.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

VIDEO - PRIVREMENA BOLNICA BEMAX ARENA: https://youtu.be/zpRYqA30xD4

FOTO I VIDEO PRIVREMENA BOLNICA BEMAX ARENA: https://flic.kr/s/aHsmMzxomw

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?