Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao Uskrs: Ove godine najveći hrišćanski praznik nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje

Objavljeno: 18.04.2020. 15:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima i sveštenicima u ime Vlade i svoje lično Uskrs navodeći da najveći hrišćanski praznik ove godine nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje; i da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo.

„Ovo je godina brojnih i teških izazova koje pred nas stavlja globalni poredak. Opaka i opasna epidemija korona virusa, ugrozila je i paralisala čitav svijet. Na sreću svih nas, a zahvaljujući pravovremnim mjerama i disciplini naših građana, Crna Gora uspijeva da se odupre i sačuva ono što je najvrednije – čovjeka i njegovo zdravlje. Zbog toga ovogodišnji Uskrs nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje. Prilika da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo. A ona su brojna, složena i ne bez posljedica – ako izostane sposobnost i odlučnost da im se na pravi način suprotstavimo“ – poručio je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je kazao da zato mjere koje sprovodimo sedmicama unazad treba posmatrati kao zajedničku borbu da iskorijenimo epidemiju i očuvamo zdravlje i živote ljudi.

„U toj borbi ćemo uspjeti ako i svaki naredni dan, uključujući i uskršnji, budemo složni i jedinstveni. Stoga želim da trenutke koji prethode ovom velikom prazniku, provedete u ličnom i porodičnom miru, ali i u traženju odgovora za sve buduće izazove i iskušenja. Na taj način ćemo još radosnije i svečanije dočekati Uskrs, kao dan konačne čovjekove pobjede nad smrću i progonstvom. U ime vječnog trajanja i obnavljanja prirode i života u njoj, još jednom vam čestitam veliki pravoslavni praznik“ – kazao je u uskršnjoj čestitki predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?