Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i predsjednik NKT Simović: rasprava u Parlamentu pokazala da je CG dala blagovremen, odlučan i efikasan odgovor na pandemiju COVID-19

Objavljeno: 23.04.2020. 22:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Miliutin Simović poručio je danas u Skupštini da je dvodnevna rasprava u Parlamentu pokazala da je Crna Gora dala blagovremen, odlučan i efikasan odgovor na pandemiju novog koronavirusa.

„Ni u završnoj riječi, kao što nijesam ni u uvodnoj, neću iznositi bilo kakve afirmativne statistike koje govore o našim rezultatima. Neću jer svaki oboljeli, a posebno izgubljeni život je beskrajno vrijedan, i razlog za brigu i žaljenje i tu nema mjesta za nadmetanje. Tu samo vidimo potrebu za nastavkom odgovornog i danonoćnog rada. Podsjetiću, da je ključ našeg zajedničkog rezultata bio u blagovremenosti, odlučnosti, dobroj organizaciji i odgovornom upravljanju krizom i iskazanoj visokoj svijesti građana“ – rekao je potpredsjednik Vlade u završnoj riječi nakon rasprava o aktivnostima i mjerama Vlade kao odgovoru na pandemiju novog koronavirusa.

Potpredsjednik Simović je kazao da je snaga našeg odgovora bila u uspješnoj saradnji struke i institucija u kreiranju odgovora.

„Odmah smo napravili presjek ukupnog kapaciteta našeg zdravstvenog sistema. Nakon toga struka je napravila procjene potreba u svim oblastima. Istovremeno, počeli smo borbu da odložimo pojavu prvog slučaja, a nakon toga da kontrolišemo širenje, kako bi dobili na vremenu i pripremili se. I uspjeli smo. Svi zajedno. Donijeli smo dobre odluke i poštovali ih. U kratkom vremenu: Reorganizovali smo naš zdravstveni sistem, izgradili smo privremene bolnice, obezbijedili karantine, izgradili respiratorske centre širom Crne Gore, nabavili zaštitnu opremu i potrebne uređaje, i još mnogo toga“ – kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela je ocijenio da su složeni zadaci pred nama:

Ovo je vrijeme kada se zajedno moramo boriti za zdravlje i život svakog građanina, da očuvamo svako radno mjesto, da očuvamo svaki biznis, od najmanjeg preduzetnika, do velikih kompanija. Ovo je vrijeme kada i u ovoj krizi moramo imati viziju razvoja i u konačnom sve ove mjere moraju biti u funkciji prvo stabilizacije, a onda i razvoja. Ovo je vrijeme kada moramo biti odlučni i hrabri. Vrijeme u kojem treba sve dosadašnje razlike među nama ostaviti po strani. Ovo je vrijeme kada moramo sačuvati supstancu naše ekonomije da bi Crnu Goru vratili ponovo na put ubrzanog rasta i razvoja. Zato ćemo biti odlučni i hrabri da to ostvarimo. A mjera svega toga će biti održivost javnih finansija i pravednost“ – zaključio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?