Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao Svjetski dan slobode medija

Objavljeno: 02.05.2020. 14:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je 3. maj – Svjetski dan slobode medija, uz ocjenu da su crnogorski poslenici javne riječi, u kompleksnom vremenu krize izazvane pandemijom koronavirusa, pokazali da profesionalizam i društvena odgovornost treba da budu temeljni pricipi medijskog djelovanja. 

„Svjet je kroz istoriju prolazio kroz različite izazove i krize, ali potreba građana da pravovremeno i tačno budu informisani, uvijek je opstajala kao temeljna demokratska vrijednost. 

Mediji u Crnoj Gori bili su važan činilac u borbi institucija protiv koronavirusa, a profesionalan odnos i otpornost, izuzev u izolovanim slučajevima, imali su i prema izuzetno opasnoj pojavi lažnih vijesti“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade. 

Zbog svega navedenog, premijer Marković je iskazao zahvalnost i poštovanje svim medijskim poslenicima u Crnoj Gori, uz poruku da Vlada nastavlja da bude posvećena slobodi i zaštiti novinara i medija, i unapređenju uslova za njihov bolji položaj i održivost.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?