Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za modernizaciju saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju još 7,66 miliona eura

Objavljeno: 06.05.2020. 15:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Na području opštine Bijelo Polje uskoro počinju novi projekti modernizacije saobraćajne infrastrukture, za koje je Uprava javnih radova juče potpisala ugovore u ukupnoj vrijednosti od blizu 7,66 miliona eura.

Sredstva za realizaciju ovih projekata Vlada Crne Gore obezbijedila je u Kapitalnom budžetu, a ulaganja u razvoj sjevernog regiona i poboljšanje kvaliteta života građana su u vrhu prioriteta.

U cilju valorizacije turističkih potencijala Đalovića pećine sa okolinom, ugovorena je rekonstrukcija puta Gubavač – Bistrica i izgradnja mosta na rijeci Bistrici, u iznosu od pet miliona eura. Riječ je dionici od devet kilometara, koja spaja magistralni put Podgorica – Bijelo Polje sa novom pristupnom saobraćajnicom od Bistrice do manastira Podvrh, gdje se nalazi početna stanica žičare prema Đalovića pećini. Posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkoj kompaniji “Crnagoraput”, sa rokom završetka radova od 365 dana od uvođenja u posao. 

Rožajsko preduzeće “Tofi” bilo je najpovoljniji ponuđač za rekonstrukciju blizu 4,5 kilometara puta Srđevac - Lozna – Sipanje, u vrijednosti više od 2,46 miliona eura. Projektom je obuhvaćeno i podizanje više od kilometra gabionskih i betonskih potpornih zidova. Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 225 dana od uvođenja na gradilište.

Konzorcijum “Konstruktor” Bijelo Polje dobio je posao sanacije klizišta Latinska kosa, na putu Ravna Rijeka – Jasikovac, u iznosu od blizu 193 hiljade eura. Klizište se nalazi na putu prema planinskom centru Cmiljača i predstavlja jedan od segmenata zahtjevne izgradnje pristupne saobraćajnice. Rok završetka radova je 70 dana od uvođenja u posao.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?