Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NKT: Poslanik Danilović ugrožava postignute rezultate cijelog društva u borbi protiv koronavirusa

Objavljeno: 11.05.2020. 17:32 Autor: NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI
Niko nema pravo da svojim postupanjem ugrožava dostignuti nivo zdravstvene sigurnosti građana. Mukotrpno i odgovorno stečena epidemiološka stabilnost štitiće se svim zakonitim sredstvima u interesu zdravlja i života naših građana i stvaranja uslova za oživljavanje ekonomskih aktivnosti.

Poslanik Goran Danilović grubo je prekršio važeće mjere za suzbijanje epidemije, i pogazio svoju javno datu riječ – da će „šetati u tišini i uz poštovanje pravila o distanci“.

Time je jasno pokazao da su njegovi ciljevi sasvim drugačiji, i da direktno ugrožavaju ostvarene rezultate.

Pozivamo nadležne državne organe da ocijene javne pozive i okupljanje u režiji poslanika Danilovića, jer ugrožavaju zdravlje i živote građana i uslove za oživljavanje privrede.

Zbog ovakvih pojava i postupanja, pozivamo institucije da onemoguće svaki dalji rizik po zdravlje i sigurnost građana.

Svako organizovano kršenje mjera koje je propisala struka u bilo kojoj lokalnoj zajednici, bilo kojim povodom i ko god da je organizator, za posljedicu će imati da se u tom gradu uspostave ili vrate ranije restriktivne epidemiološke mjere.

Interesi bilo kojeg pojedinca, bilo koje grupe ili bilo koje partije, ne mogu biti važniji od zdravlja građana i potrebe cijelog našeg društva da zajedno, odgovorno i odlučno pokrenemo ekonomsku obnovu u interesu svih građana.

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?