Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u Nikšiću otvorio vodovod u Prijespi: Zajedništvo u suočavanju sa izazovima, stvaranju i napretku

Objavljeno: 20.05.2020. 19:06 Autor: MPRR
Otvarajući novoizgrađeni vodovod Stubički kraj – Prijespa u Nikšiću, prilikom današnje radne posjete ovoj opštini, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović kazao je da je ovo jedan od projekata koji potvrđuje da je zajedništvo garant uspjeha.

„Pokazali smo zajedništvo u odgovoru na izazove, zajedništvo u stvaranju i zajedništvo u napretku. Ovaj vodovod samo je jedan od brojnih rezultata takvog zajedništva širom Crne Gore”, poručio je potpredsjednik Vlade.

Upravo u Prijespi, početkom februara, potpredsjednik Simović je predstavio Program podsticaja projekata u vodoprivredi za 2020. godinu, kada je najavio da je Vlada opredijelila i za ovu godinu više od milion eura za izgradnju 33 seoska vodovoda širom Crne Gore i time rješavanje pitanja vodosnabdijevanja za oko 3.000 domaćinstava.

Kroz projekat vodovoda Stubički kraj – Prijespa, vrijednosti radova u iznosu od oko 200 hiljada eura, biće obezbijeđeno vodosnabdijvanje  za 41 domaćinstavo. Vodovod je zvanično pušten u rad u prisustvu predsjednika Opštine Veselina Grbovića i mještana.
  
MPRR MPRR
  
Mještani Prijespe posebno su istakli zadovoljstvo činjenicom da su dočekali rješavanje višedecenijskog problema sa vodosnabdijevanjem, da je vodovod, završen u kratkom roku, i to u zahtjevnom trenutku - u vrijeme epidemije COVID 19.

“Danas smo ovdje zajedno da bi iskazali zadovoljstvo zbog zajedničkog rezultata, prije svega mještana, odgovorne lokalne upave, i podrške koja dolazi nezaobilazno od Vlade Crne Gore, u ovom slučaju Ministarstva poljoprivrede. Kada se hoće može se, može se i u ovako teškim uslovima kakvi su bili iza nas, u uslovima kada su se i Nikšić i Crna Gora  i svijet suočavali sa velikim izazovom kakav je korona virus. Pokazali smo da se i u takvim izazovnim vremenima moglo vrijedno raditi i završavati projekti od značaja za građane”, poručio je Simović.

On je istakao da završetak ovog projekta i današnje otvaranje nosi i simboliku 20. maja - Svjetskog dana pčela i to slanjem poruke koju donosi upravo pčelinje društvo i pčelinja zajednica  – a to je da je ključ usjeha u zajedništvu. “Zajedništvo u odgovorima na izazove, zajedništvo u stvaranju i napretku. Bili smo zajedno kada smo stvarali i ovdje u NK i na mnogim drugim adresama širom Crne Gore i bićemo zajedno i u narednom periodu u kojem će i Nikšić i cijela Crna Gora ići putevima napretka” poručio je Simović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović  zahvalio se Vladi napodršci i u ovom, jednom od brjnih infrastrukturnih projekata na području opštine, posebno ruralnom dijelu. On je pohvalio angažovanost mještana i saradnju na ovom zahtjevnom projektu, koji je podrazumijevao izgradnju 13 kilometara cjevovoda, primarnog i sekundarnog, rezervoara, pumpne stanice, čime su mjetani, nakon 100 godina, dobili vodu sa Vidrovana. Pohvalio je nikšićki Vodovod za brzo i kvalitetno  odrađen posao.



PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?