Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Na više sjednica NKT saopštavana je procjena IJZ da je oko 70 inficiranih osoba prisustvovalo vjerskim okupljanjima, a da nijesu bile povezane na drugi način

Objavljeno: 11.06.2020. 00:21 Autor: NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI
S obzirom da su se u javnosti pojavile tvrdnje kojima se pokušava osporiti istinitost današnje izjave direktora Uprave policije i člana Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Veselina Veljovića o epidemiološkoj opasnosti koje nose vjerska i druga javna okupljanja s obzirom na činjenicu da je jedan klaster inficiranih koronavirusom potekao sa vjerskih okupljanja radi potpunog i istinitog informisanja javnosti saopštavamo:

NKT je, u okviru redovnih izvještaja Instituta za javno zdravlje o epidemiološkoj situaciji, u više navrata na sjednicama, a posljednji put na sjednici održanoj 2. juna, analiziralo i opasnosti koje proističu iz javnih okupljanja. U okviru izvještavanja u više navrata je na sjednicama NKT iznijeta procjena Instituta za javno zdravlje da je oko 70 oboljelih osoba tokom epidemiološkog istraživanja iznijelo podatke koji su ukazivali da su prisustvovale masovnim okupljanjima vjernika. Riječ je o osobama koje nijesu bile na drugi način povezane.

Javna okupljanja predstavljaju događaje od najvišeg epidemiološkog rizika što ne samo da je redavno saopštavalo NKT već su to saopštavale i zdravstvene i druge vlasti mnogih dražava i našeg regiona i širom svijeta.

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?