Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković potpisao Pismo namjere o saradnji u oblasti obuke pilota u Evropi

Objavljeno: 19.06.2020. 18:47 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Na marginama ministarskog sastanka Sjevernoatlantskog saveza, ministar odbrane Predrag Bošković potpisao je Pismo namjere o multinacionalnoj saradnji u vezi sa uspostavljanjem mreže NATO centara za obuku pilota u Evropi (NATO Flight Training in Europe – NFTE).

Pored Crne Gore, Pismo je potpisalo još deset država članica NATO – Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Grčka, Mađarska, Republika Sjeverna Makedonija, Portugal, Rumunija, Španija i Turska. 

mod
  
U cilju efikasnijeg korišćenja postojećih kapaciteta za obuku pilota vazduhoplovnih snaga članica Sjevernoatlantskog saveza, predloženo je uspostavljanje mreža NATO centara za obuku pilota u Evropi – NFTE. 

Povezivanjem nacionalnih i multinacionalnih centara za obuku pilota u jedinstvenu mrežu biće unaprijeđena interoperabilnost i smanjeni troškovi obuka za pilote aviona i helikoptera, kao i troškovi obuka za upravljanje bespilotinim letjelicama. 

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?