Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Otvoreni rekonstruisani i savremeno opremljeni kapaciteti KCCG u koje je uloženo 300.000€

Objavljeno: 10.07.2020. 20:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade Milutin Simović u prisustvu ministra zdravlja Kenana Hrapovića, direktora KCCG dr Jevta Erakovića sa saradnicima i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića otvorio je renovirani Centar za medicinsku genetiku i imunologiju i Dnevnu bolnicu Interne klinike KCCG.

Potpredjednik Simović je istakao da su ovo novi iskoraci zdravstvenog sistema Crne Gore.

„Savremeni objekti, nova oprema i nove usluge, briga za unapređenje životnog standarda zdravstvenih radnika, izgradnja stanova, brojne specijalizacije… Nastavićemo i bolje i više!“, kazao je potpredsjednik Simović i osoblju Centra čestitao jubilej – 20 godina posvećenog rada i doprinosa zdravstvenom sistemu Crne Gore.

U Centru se godišnje radi oko 100.000 testova za oko 15.000 pacijenata, po najsavremenijim evropskim standardima.

„Budžet za zdravstvo povećan je od 2016. godine za preko 100 miliona eura i to nam daje snagu za nove mahove“ – istakao je potpredsjednik Simović.

Direktor KCCG, dr Jevto Eraković, istakao je da su crnogorski zdravstveni sistem i društvo uspješno odgovorili pandemiji COVID 19 i da se ulažu stalni napori u nošenju sa krizom.

Donacijama vrijednim 23.000 eura uređen je krug Instituta za bolesti djece i spomenika dr Arsenija Škatarića.

„Dr Arsenije Nikov Škatarić iz Mataguža, bio je ljekar, humanista i antifašista. Svoj nažalost kratki život posvetio je brizi o zdravlju djece i omladine.

Zbog svog slobodarskog, antifašističkog djelovanja strijeljan je u 1941. godine u 34. godini života“ kazao je potpredsjednik Simović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?