Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković u Plavu: U narednom mandatu pokrećemo radove na putu ka Dečanima i na rekultivaciji Plavskog jezera

Objavljeno: 06.08.2020. 19:23 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio je danas u Plavu obnovljeni gradski trg, obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata i najavio za naredni mandat početak gradnje puta od Plava ka Dečanima na Kosovu vrijednog između 15 i 20 miliona eura.

„Iskazujem zadovoljstvo onim što smo uradili u prethodne tri i po godine ovdje u Plavu na planu razvoja ukupne infrastrukture, dakle i putne i komunalne. Ovdje smo zaključili preko osam miliona eura ugovora za razvoj Plava i njegove infrastrukture. Do sada je potrošeno 5,2 miliona. Završena je i puštena u rad Prnjavorska ulica, Ribarska ulica, završena je prva dionica puta Plav – Vojno selo, od jedan kilometar, izvršen je proboj puta u dužini od preko tri kilometra sa plavske strane i pripremljeno za asfaltiranje u narednih 10-15 dana. Dakle, intenzivna aktivnost ovdje u Plavu na razvoju komunalne infrastrukture i unapređenju uslova života u samom Plavu“ – kazao je Premijer.

Predsjednik Vlade je za naredni mandat najavio dva kapitalna projekta od velike važnosti i za ovaj kraj i za cijelu Crnu Goru.

„Poruka građanima Plava da u narednom mandatu, u naredne četiri godine želimo da realizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za Plav, za građane Plava, za kvalitet njihovog života, za otvaranje Plava i naravno za cijelu Crnu Goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav Dečani. Radimo zajedno sa kosovskom Vladom na tom planu. Kosovska Vlada je značajan dio aktivnosti završila sa njihove strane. Mi smo u završnoj fazi izrade glavnog projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona eura – otprilike između 15 i 20 miliona i očekujem da ćemo iduće godine početi sa radovima i naravno sa Vladom Kosova dogovoriti zajedničko finansiranje najvrednije investicije na ovom putu – tunela koji će otvoriti opštinu Plav, otvoriti planinu Bogćevicu, otvoriti Crnu Goru i pružiti nemjerljive prilike za Crnu Goru i za mlade ljude. I još jedan važan projekat je rekultivacija Plavskog jezera. I predsjednik opštine, njegov tim, ja i moji saradnici želimo da u idućoj godini stvorimo uslove za zaštitu Plavskog jezera i njegovu punu valorozaciju. Dakle u Plavu su zaista ozbiljne investicije, pred Plavom je ozbiljna razvojna perspektiva, sada je na nama da zajednički i opština i Vlada ali i građani Plava se fokusiramo na te naše prilike i da u narednom četvorogodišju ih iskoristimo na najbolji mogući način za kvalitet života u Plavu, za lokalnu ekonomiju u Plavu i naravno za Crnu Goru i njenu ekonomiju“ – kazao je predsjednik Vlade.

Sa predsjednikom Vlade u radnoj posjeti Plavu bili su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?