Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u Petnjici: Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati

Objavljeno: 11.08.2020. 23:40 Autor: MPRR
MPRR MPRR
  
„Vlada u kontinuitetu ulaže napore u pravcu unapređenja kvaliteta života i uslova rada u Petnjici. Realizovani su brojni projekti u oblastima putne i energetske infrastrukture i vodosnabdijevanja. Evidentan je zamah u oblasti poljoprivrede, posebno među mladima. Sve ovo ohrabruje i ukazuje da Petnjica odgovorno i posvećeno ide naprijed. Pred nama je još dosta posla koji ćemo uraditi zajedno“ kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem i saradnicima.

U nastavku posjete potpredsjednik Simović je obišao vodovod „Murovsko vrelo“ u koji su Vlada i lokalna samouprava do sada investirali više od milion eura. Urađeno je više 16 km primarne i započeta izgradnja sekundarne mreže. Ovim vodovodom riješiće se vodosnabdijevanje za preko 700 domaćinstava.

U MZ Godočelje potpredsjednik Simović se sastao sa poljoprivrednicima Petnjice sa kojima je ragovarao o tekućim izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju: infrastrukturi, plasmanu proizvoda i programima podrške.

Prošle godine u Petnjici urađeno je 10km asfaltnih seoskih puteva, a ove godine u toku je izgradnja 18km. Samo kroz projekte Ministarstva poljoprivrede u posljednje dvije godine u Petnjici je izgrađeno oko 6km asfaltnih puteva. 

„Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati“ kazao je potpredsjednik Simović.

Nakon sastanka sa poljoprivrednicima, potpredsjednik Simović je posjetio poljoprivredno gazdinstvo Šabotića u MZ Tucanje i gazdinstvo Ivezića u MZ Azanje.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?