Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović: Građani i proizvođači iz Berana imaće i dalje punu podršku Vlade

Objavljeno: 13.08.2020. 00:10 Autor: MPRR
Služba za odnose s javnošćuMPPR
    
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović razgovarao je danas sa poljoprivrednicima sa teritorije MZ Polica, u Beranama.

„Sastali smo se u specifičnim uslovima, sa maskama i propisanom distancom. Međutim, Vlada nije i neće praviti distancu sa potrebama građana Berana. Naprotiv!, poručio je Simović tom prilikom.

On je podsjetio da je samo kroz projekte Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u posljednje dvije godine u Beranama izgrađeno oko 11km asfaltnih seoskih puteva, čime se doprinijelo unapređenju kvaliteta života mještana u ruralnim područjima ove opštine i stvorene pretpostavke za dalji razvoj lokalne ekonomije. 

Takođe, kroz brojne mjere bespovratne podrške Ministarstvo poljoprivrede je u prethodne tri i po godine podžalo beranske poljoprivrednike i preduzetnike sa gotovo 4 miliona eura.

„Podrška raste iz godine u godinu, a kroz III paket Vladinih mjera otvaraju se nove šanse za preduzetnike u sektoru poljoprivrede.

Brojni kapitalni projekti čija je realizacija u toku otvaraju nove perspektive sjevera. pored značaja autoputa, izgradnja puta Lubnice – Jezerine - Kolašin približiće Berane Podgorici i primorju za 40km. Proizvođačima to znači bliže tržište i konkurentnije cijene, a građanima donosi nove mogućnosti i kvalitet života“, poručio je potpredsjednik Simović iz Berana.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?