Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Инспекције појачале контроле поштовања епидемиолошких мјера, концентрисати се на Беране, Никшић и Подгорицу

Инспекције појачале контроле поштовања епидемиолошких мјера, концентрисати се на Беране, Никшић и Подгорицу
Датум објаве 21.09.2020 10:59 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Оперативни штаб за инспекцијске послове Националног координационог тијела за заразне болести (НКТ) констатовао је данас на сједници да су надлежни инспекцијски органи на државном и локалном нивоу током протекла четири дана појачали контролу поштовања епидемиолошких мјера што потврђује и чињеница да је само у протекла три дана у Подгорици обављено више од 150 инспекцијских контрола у којима је изречено више од 20.000 еура новчаних казни.

На сједници, којој је присуствовао предсједник НКТ Милутин Симовић, закључено је да посебну пажњу треба усмјерити на општине Беране и Никшић и на Главни град Подгорицу јер те три средине у овом тренутку представљају највећи епидемиолошки изазов.

Инспекцијске контроле су показале висок степен поштовања епидемиолошких мјера у институцијама и привредним субјектима, да је побољшан ниво поштовања мјера у средствима јавног саобраћаја, те да је недопустиво низак ниво поштовања мјера на отвореном и у угоститељским објектима.

У петак, суботу и недјељу је широм Црне Горе извршено 445 контрола поштовања епидемиолошких мјера у туризму и угоститељству. Издати су прекршајни налози у висини од 23.200 еура.

У протеклих седам дана контролисано је стотину возила која обављају међуградски и међународни превоз као и превоз запослених. Девет возача је због непоштовања епидемиолошких мјера кажњено. Износ изречених казни је 900 еура.

Поновљена је потпуна спремност свих надлежних инспекција са државног нивоа на даље појачано дјеловање у складу са одлуком НКТ-а, и исказано очекивање снажне подршке са локалног нивоа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ