Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Školska godina počinje po modelu koji je najavljen - Neophodno strogo poštovanje mjera

Objavljeno: 29.09.2020. 17:44 Autor: PR
Školska godina počeće po istom modelu koji je najavljen, prije svega zbog potrebe da naši đaci, nakon dužeg vremena ostvare kontakt sa školskim okruženjem, ali uz napomenu da je trenutna epidemiološka situacija više nego složena. To znači da, ukoliko se svi koji su posredno ili neposredno vezani za obrazovni sistem, ne budu strogo pridržavali mjera, postoji realna mogućnost za promjenu nastavnog modela: djelimični ili potpuni prekid nastave i prelazak na online sistem rada. 

Ovo dakle znači da će školska godina početi kako je i rečeno iz Ministarstva prosvjete: nastavu u školi će pohađati đaci 1. 2. 3. 4. 5. i 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole, a ostali online, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana. Svi vrtići počinju sa radom. 

Sve ustanove počeće sa radom opremljene dezinfekcionim i drugim sredstvima, koja se isporučuju, kao i uz strogo poštovanje drugih mjera Instituta za javno zdravlje. Trajanje časa za učenike osnovnih škola je 30 minuta najviše 4 časa, a za učenike srednje škole 30 minuta najviše 6 časova. 

Bez obzira na činjenicu što će dio đaka pratiti nastavu u školi, Ministarstvo prosvjete učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo je i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji će se od 1. oktobra emitovati na TVCG2 i MNE sport 2 i MNE sport 3. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku takaođe je obezbijeđen TV materijal, a detalji i kompletna šema biće blagovremeno dostupni. 

Sve dodatne informacije sjutra će obezbijediti Ministarstvo prosvjete i Institut za javno zdravlje. 

MINISTARSTVO PROSVJETE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?