2. sjednica Vlade Crne Gore - 10.12.2020. godine

Objavljeno: 10.12.2020. 18:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ovaj članak sadrži listu dokumenata

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj drugoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić, donijela Uredbu o dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. U diskusiji je naglašeno da, imajući u vidu urgentnost u uspostavljanju sistema plaćanja i redovnog servisiranja obaveza države u 2020. godini, dopunom propisa reguliše se način upravljanja i raspolaganja sredstvima utvrđenim Zakonom o budžetu za 2020. godinu, a u skladu sa novom organizacijom državne uprave od 7. decembra 2020. Konstatovano je da će se donošenjem Uredbe omogućiti nesmetana pravno-administrativna realizacija budžeta za 2020. godinu, odnosno redovno servisiranje tekućih obaveza, bez izmjena budžetskih prihoda i rashoda.

Utvrđena je Platforma za posjetu predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića institucijama Evropske unije i sjedištu NATO-a, Brisel, 15-16. decembra 2020. godine. U tom kontekstu, ocijenjeno je da posjeta predsjednika Krivokapića Briselu predstavlja priliku za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u. Posjeta će biti prilika za predstavljanje prioriteta nove Vlade i koraka koji će se preduzeti u rješavanju izazova u ključnim oblastima: ekonomiji, vladavini prava, borbi protiv COVID-19. Realizacija prioriteta biće usmjerena na dobrobit svih građana i ujedno temeljena na standardima koje baštini Evropska unija.

Planirano je da predsjednik Vlade ima susrete sa: predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti Žozepom Borelom, predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, kao i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

U okviru tačke dnevnog reda Predlozi za razrješenja i imenovanja usvojeni su predlozi kadrovskih promjena u resornim ministarstvima i odlučeno je da se materijali dostave u redovnoj proceduri do verifikacije zaključaka sa današnje sjednice.

Druga sjednica Vlade Crne Gore (10.12.2020.)

2. sjednica Vlade Crne Gore

IMaterijali koji su Vladi dostavljeni radi rasprave
1.Predlog uredbe o dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave Materijal Zaključci
2.Predlog platforme za posjetu predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića institucijama Evropske unije i sjedištu NATO, Brisel, 15. i 16.decembra 2020. godine Materijal Zaključci
3.Predlog odluke o obrazovanju Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zaraznih bolesti izazvane novim korona virusom COVID-19 na teritoriji Crne Gore Materijal Zaključci
4.Predlozi za imenovanja i razrješenja Zaključci
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?