Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić: Članstvo u EU glavni cilj Vlade CG

Objavljeno: 15.12.2020. 16:30 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da se nada da će Crna Gora kroz intezivnu saradnju sa Evropskom unijom ostvariti glavni cilj, a to je članstvo u EU.

„Zahvaljujem se gospodinu Lajčaku, koji je još jednom pokazao da je veliki prijatelj Crne Gore. On nam je u jednom iskrenom i prijateljskom razgovoru dao niz korisnih sugestija, koje bi koristile svakoj Vladi, a ne novoj, koja tek startuje. Ja se nadam da ćemo kroz intezivnu saradnju upravo ostvariti glavni cilj, a to je da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije (EU)“, kazao je Krivokapić.

Lajčak je konstatovao da je Crna Gora lider u procesu EU integracija u regionu i da ima sve uslove da sačuva tu poziciju do kraja.

„Mislim da je realno da Crna Gora postane sljedeća članica EU. Vlada zna šta treba da radi i mi joj želimo uspjeh u tome i tu smo da joj pomognemo“, istakao je Lajčak.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?