Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović: Stanje koje smo zatekli u finansijama je katastrofalno

Objavljeno: 18.12.2020. 18:00 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Na današnjoj konferenciji za medije povodom odluke Vlade o privremenom finansiranju, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović poručio je da je stanje koje je 42. Vlada Crne Gore zatekla u finansijama katastrofalno. 

Abazović je naveo da Vlada Crne Gore ne može predložiti pljačkaški budžet DPS-a, koji nije utemeljen na realnim parametrima i koji predviđa da milioni eura odu u džepove fiktivnih konsultantskih usluga i nerazvojnih projekata. D„

„ Do marta ćemo, zajedno sa međunarodnim ekspertima, predložiti Budžet nove Vlade koji će biti realan, pošten i razvojni", kazao je Abazović.

Uz to, Abazović je na konferenciji potvrdio da će sva servisiranja koja država ima prema građanima, poput plata i penzija, biti uredno isplaćivana do usvajanja budžeta. 

„ Obezbijedili smo finansiranje za narednu, kao i za 2022. godinu, čime smo stvorili pretpostavke za konsolidaciju državnih finansija i sistemski razvoj Crne Gore", zaključio je Abazović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?