Saopštenje o odlukama Vlade donijetim 25. decembra 2020. godine bez održavanja sjednice

Objavljeno: 29.12.2020. 19:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ovaj članak sadrži listu dokumenata

Vlada Crne Gore je, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, u petak, 25. decembra 2020. godine odlučila da za predstavnika Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela prilikom razmatranja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, pored mr Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja, umjesto ranije određenog predstavnika, mr Jakova Milatovića, ministra ekonomskog razvoja, odredi dr Bojanu Bošković, generalnu direktoricu Direktorata za finansijski sistem i unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. 

Takođe, Vlada je odlučila o Informaciji o Planu vršenja nadzora nad Upravom za nekretnine i Upravom za imovinu u skladu sa zakonom o državnoj upravi („Sl. list CG“, broj 78/18) i Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave („Sl. list CG“, br. 118/20 i 121/20) i zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da o izvršenom nadzoru informiše Vladu.

Vlada je odlučila i o Informaciji o problemima u radu Uprave za nekretnine i ovlastila mr Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja da koordinira radom Uprave za nekrenine do regulisanja statusa starješine ovog organa u skladu sa zakonom.


Odluke bez održavanja sjednica

Na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore:
-Vlada može, na predlog predsjednika Vlade, u hitnim i drugim opravdanim slučajevima, bez održavanja sjednice odlučiti o pojedinim pitanjima, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?