Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Кривокапић разговарао са мађарским амбасадором Јожефом Неђешијем

Премијер Кривокапић разговарао са мађарским амбасадором Јожефом Неђешијем
Датум објаве 12.01.2021 14:10 | Аутор Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић примио је данас у свом кабинету амбасадора Мађарске у Црној Гори, Јожефа Неђешија, који је пренио честитке премијера те земље, Виктора Орбана.

Премијер Кривокапић и господин Неђеши договорили су да двије земље унаприједе сарадњу у многим областима, прије свега у здравству и образовању, у оквиру којих ће бити потписана и два билатерална споразума.

Амбасадор Неђеши казао је да је сигуран да ће Влада на челу са премијером Кривокапићем радити у интересу грађана и државе. Истакао је да су односи између Мађарске и Црне Горе искрени и пријатељски и да ће та земља пружити пуну подршку ЦГ на путу ка ЕУ.

Премијер Кривокапић је казао да су Црној Гори потребне инвестиције, а идеја Владе је, како је навео, и да 500 младих људи из ИТ области настави усавршавање у Мађарској. 

Амабасдор Неђеши је нагласио да је Мађарска један од најважнијих инвеститора у Црној Гори, те да су мађарске компаније заинтересоване да улажу у ЦГ, нарочито у ИТ сектор. Амбасадор је казао и да Мађарска жели да омогући студентима из Црне Горе да наставе школовање у Мађарској.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ