Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić razgovarao sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem

Premijer Krivokapić razgovarao sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem
Datum objave 12.01.2021 14:10 | Autor Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić primio je danas u svom kabinetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori, Jožefa Neđešija, koji je prenio čestitke premijera te zemlje, Viktora Orbana.

Premijer Krivokapić i gospodin Neđeši dogovorili su da dvije zemlje unaprijede saradnju u mnogim oblastima, prije svega u zdravstvu i obrazovanju, u okviru kojih će biti potpisana i dva bilateralna sporazuma.

Ambasador Neđeši kazao je da je siguran da će Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem raditi u interesu građana i države. Istakao je da su odnosi između Mađarske i Crne Gore iskreni i prijateljski i da će ta zemlja pružiti punu podršku CG na putu ka EU.

Premijer Krivokapić je kazao da su Crnoj Gori potrebne investicije, a ideja Vlade je, kako je naveo, i da 500 mladih ljudi iz IT oblasti nastavi usavršavanje u Mađarskoj. 

Amabasdor Neđeši je naglasio da je Mađarska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da su mađarske kompanije zainteresovane da ulažu u CG, naročito u IT sektor. Ambasador je kazao i da Mađarska želi da omogući studentima iz Crne Gore da nastave školovanje u Mađarskoj.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE