Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Besplatan kurs na temu “nove budućnosti” održivog turizma u Crnoj Gori

Objavljeno: 13.01.2021. 20:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Ministarstvo ekonomskog razvoja organizuje besplatan kurs za izgradnju kapaciteta pod nazivom “Unapređenje znanja i vještina za izgradnju nove budućnosti pametnih i održivih turističkih destinacija” za zainteresovane kandidate i preduzetnike iz Crne Gore u oblasti održivog turizma.

Kurs će se održati onlajn u periodu od 25. januara do 8. februara 2021. godine. Ukupno trajanje kursa iznosi 40 sati i biće strukturiran u četiri modula koji će se sastojati od stručnih teorijskih prezentacija, grupnog kritičkog razmišljanja i diskusija na temu, i analize biznis slučajeva (case study), kao i individualnog rada na razvoju hipotetički novih eksperimentalnih ruta/itenerera u prekograničnim oblastima Crne Gore, Albanije i Italije.

Cilj ovog kursa za igradnju kapaciteta je unapređenje razumijevanja i dalji razvoj znanja i vještina preduzetnika za osmišljavanje „nove budućnosti“ održivog turizma u Crnoj Gori.

Polaznici ovog kursa će stečeno razumijevanje i nova znanja iskoristiti za kreativnost i osmišljavanje inovativnih novih eksperimetalnih itinerera prekograničnog turizma, u jednoj od sledeće dvije važne oblasti sa potencijalom za dalje širenje:

1. sport i priroda
2. kulturno/istorijsko naslijeđe/lokalna agrohrana

Rok za prijavu je 19. januar 2021. do 14h.

Sve detalje o samom Kursu i prijavnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Kontakt osoba: projekt menadžer Ranko Zeković (ranko.zekovic@mek.gov.me)

Kurs realizuje u okviru IPA CBC Projekta NEST, a više informacija o samom projektu NEST možete pogledati na zvaničnoj web stranici projekta: https://nest.italy-albania-montenegro.eu/
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?