Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić razgovarao sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel

Premijer Krivokapić razgovarao sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel
Datum objave 11.02.2021 18:20 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video – linka sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke, Angelom Merkel. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Savezne Republike Njemačke.

Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu.

Premijer Krivokapić je zahvalio saveznoj kancelarki Merkel na iskazanoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinijeti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Krivokapić je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

Savezna kancelarka Angela Merkel, pozdravila je opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija, na čemu joj je premijer Krivokapić posebno zahvalio.

Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel, razgovarali su i o posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE