Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Кривокапић разговарао са канцеларком Савезне Републике Њемачке Ангелом Меркел

Премијер Кривокапић разговарао са канцеларком Савезне Републике Њемачке Ангелом Меркел
Датум објаве 11.02.2021 18:20 | Аутор КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић, разговарао је путем видео – линка са канцеларком Савезне Републике Њемачке, Ангелом Меркел. Саговорници су изразили задовољство због континуираног напретка политичког дијалога новоизабране Владе Црне Горе и Савезне Републике Њемачке.

Премијер Кривокапић и савезна канцеларка Меркел су размотрили билатералне политичке и економске односе, процес придруживања Црне Горе Европској унији и реформе које спроводи Влада Црне Горе на том путу.

Премијер Кривокапић је захвалио савезној канцеларки Меркел на исказаној подршци коју Савезна Република Њемачка пружа Влади Црне Горе у погледу реформи, посебно оних које ће допринијети владавини права, те подршци у борби против корупције и организованог криминала.

Кривокапић је истакао да је сарадња са Њемачком добар пут и подстрек за наставак реформи у црногорском друштву, које су неопходне за приступање ЕУ, али једнако потребне и самој Црној Гори.

Савезна канцеларка Ангела Меркел, поздравила је опредијељеност Владе Црне Горе и за регионалну сарадњу и поновила да ће Њемачка остати поуздан партнер Црне Горе на путу еуроинтеграција, на чему јој је премијер Кривокапић посебно захвалио.

Премијер Кривокапић и савезна канцеларка Меркел, разговарали су и о посљедицама изазваним пандемијом ЦОВИД-19.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ