Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић: Вакцина против коронавируса стиже сјутра у Црну Гору

Министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић: Вакцина против коронавируса стиже сјутра у Црну Гору
Датум објаве 16.02.2021 20:21 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Поштовани грађани Црне Горе,

Као министарка здравља у Влади Црне Горе у име Министарства на чијем сам челу и у име цијеле Владе са великим задовољством обавјештавам нашу јавност да ће сјутра, 17. фебруара у Црну Гору стићи прве количине вакцине против коронавируса САРС-ЦоВ-2.

Прва у нашу земљу стиже Спутњик В вакцина, и то у количини од 2000 доза сјутра а још 2000 у наредним данима, а обезбјеђена је у договору са Србијом.

Као што је јавност већ упозната, Министарство здравља и Влада Црне Горе од почетка мандата, тј. последња два мјесеца воде више билатералних преговора како бисмо добили вакцину и ставили под контролу ширење вируса.

Први од тих преговора који нам доноси вакцину је онај који водимо са нама сјусједном и пријатељском Србијом. Послије више мојих разговора са уваженим колегом др Лончаром, као и потпредсједника Владе г. Абазовића са премијерком Аном Брнабић, прве вакцине биће сјутра на подгоричком аеродрому.

Као љекар и хуманиста који је од првог дана у црвеној ковид зони и директној борби са вирусом, у име Владе, Министарства и своје лично име желим да изразим посебну захвалност братској и пријатељској држави Србији, која је у овом важном тренутку препознала нашу потребу и пружила руку нашој држави и свим нашим грађанима.

Црна Гора, такође, сваког дана чека да пристигне и први контингент исте вакцине, Спутњик В, који је договорен директно са Русијом, а у наредном периоду очекује се и вакцина кинеског Синофарма, као и Фајзерова вакцина.

Подсјећам још једном да је вакцину против вируса, који планету држи паралисану скоро годину, Влада Црне Горе обезбиједила за нешто мало више од два мјесеца.

Здравље наших грађана је наш кључни приоритет и тако ће остати и убудуће.

Безбједна, ефикасна и квалитетна вакцина стиже у Црну Гору.

Подсјећам вас да је, поред вакцине, кључ у очувању здравља да се придржавамо мјера.

Дакле, маска-руке-дистанца остаје на снази и даље.

Министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић