Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Позив за консултовање јавности у припреми Годишњег програма рада Владе за 2021. годину

Позив за консултовање јавности у припреми Годишњег програма рада Владе за 2021. годину
Датум објаве 22.02.2021 09:57 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Генерални секретаријат Владе упућује Јавни позив органима, организацијама, удружењима и грађанима (у даљем тексту: заинтересована јавност) да се укључе у припрему Годишњег програма рада Владе за 2021. годину и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре преко онлине форме доступне на линку: хттпс://бит.лy/3п90YцY или у писаном (адреса: Булевар револуције 15, 81000, Подгорица) и електронском облику (е-маил: алмедина.вукиц@гсв.гов.ме) у форми која је саставни дио овог позива.

Циљ овог позива је давање могућности заинтересованој јавности да по први пут подијели своје идеје, предлоге и сугестије приликом сачињавања Годишњег програма рада Владе те да се прикупи и размотри што већи број ставова о задацима које би Влада Црне Горе требало да планира за 2021. годину. На примјер: које законе би требало Влада да предложи или измијени, за које области недостају стратегије/ акциони планови/ програми, која би постојећа стратешка документа требало ревидирати, које анализе и евалуације би Влада требало да спроведе у овој години како би на основу података и резултата предузела одговарајуће кораке у наредним годинама рада, али и сва друга нормативна и тематска питања за које се цијени да су приоритетна за рјешавање у овогодишњем периоду.

Полазне основе за припрему програма рада Владе су програм кандидата за предсједника Владе, који је прихватила Скупштина, мјере економске политике за текућу годину и обавезе које произилазе из закона, стратешких докумената и процеса приступања Црне Горе Европској унији. (Пословник рада Владе Сл. лист 62/18) Програмом рада Владе утврђују се основни задаци, носиоци тих задатака и рокови за њихово извршење, а састоји се од тематског и нормативног дијела.

Влада приликом креирања програма треба поштовати принцип економичности и рационалног планирања. То значи да је неопходно водити рачуна о степену људских, организационих, финансијских и материјалних ресурса који су на располагању за испуњење и праћење спровођења свих планираних обавеза. У том смислилу, циљ Владе је да кроз консултације добије предлоге које јавност сматра приоритетним за прву годину рада. Друге активности од значаја за наредни период биће обухваћене Средњорочним програмом рада Владе и осталим годишњим програмима рада.

Консултације заинтересоване јавности у вези са припремом Годишњег програма рада Владе за 2021, трајаће до 1. марта 2021. године.

Генерални секретаријат Владе ће евидентирати све иницијативе, приједлоге, сугестије и коментаре и сачинити извјештај који ће објавити на својој интернет страници (хттпс://гсв.гов.ме/секретаријат) и порталу е-управе (хттпс://www.еуправа.ме/) и доставити учесницима консултовања, у року од седам дана од истека предње наведеног рока за достављање предлога.

Лице задужено за координацију консултовања заинтересоване јавности је Алмедина Вукић Мартиновић, е-маил: алмедина.вукиц@гсв.гов.ме, и на ову адресу можете послати питања у вези реализације овог консултативног поступка.

Документа:

- Преглед јавних политика (стратешка документа) Црне Горе - хттпс://јавнеполитике.ме

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ