Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Абазовић се захвалио НР Кини на донацији 30.000 доза вакцина

Абазовић се захвалио НР Кини на донацији 30.000 доза вакцина
Датум објаве 23.02.2021 10:00 | Аутор КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић захвалио се амбасадору Народне Републике Кине у Црној Гори Њ. Е. господину Лиу Ђину на донацији 30.000 доза вакцина које ће та земља упутити Црној Гори.

Кинески амбасадор Лиу Ђин је 19. фебруара обавијестио потпредсједника Абазовића да ће НР Кина донирати 30.000 доза вакцина. Амбасадор Ђин је казао да је ова донација још један од показатеља одличне билатералне сарадње између двије земље, те навео да је овај чин само показатељ наших традиционално добрих односа.

Потпредсједник Владе је исказао дубоку захвалност амбасадору Ђину и НР Кини на овом чину солидарности и навео да је ова донација доказ искрених односа између Црне Горе и НР Кине. Абазовић је саопштио да ће ова донација значајно помоћи црногорском здравственом систему у борби против ЦОВИД 19.

Потпредсједник Владе је навео да Влада Црне Горе цијени емпатију, несебичну подршку и разумијевање НР Кине за грађане Црне Горе у овој тешкој ситуацији. Абазовић је истакао да ће се добра сарадња између Црне Горе и НР Кине наставити у наредном периоду кроз јачање билатералних односа између двије земље.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ