Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović se zahvalio NR Kini na donaciji 30.000 doza vakcina

Abazović se zahvalio NR Kini na donaciji 30.000 doza vakcina
Datum objave 23.02.2021 10:00 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović zahvalio se ambasadoru Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Nj. E. gospodinu Liu Đinu na donaciji 30.000 doza vakcina koje će ta zemlja uputiti Crnoj Gori.

Kineski ambasador Liu Đin je 19. februara obavijestio potpredsjednika Abazovića da će NR Kina donirati 30.000 doza vakcina. Ambasador Đin je kazao da je ova donacija još jedan od pokazatelja odlične bilateralne saradnje između dvije zemlje, te naveo da je ovaj čin samo pokazatelj naših tradicionalno dobrih odnosa.

Potpredsjednik Vlade je iskazao duboku zahvalnost ambasadoru Đinu i NR Kini na ovom činu solidarnosti i naveo da je ova donacija dokaz iskrenih odnosa između Crne Gore i NR Kine. Abazović je saopštio da će ova donacija značajno pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu u borbi protiv COVID 19.

Potpredsjednik Vlade je naveo da Vlada Crne Gore cijeni empatiju, nesebičnu podršku i razumijevanje NR Kine za građane Crne Gore u ovoj teškoj situaciji. Abazović je istakao da će se dobra saradnja između Crne Gore i NR Kine nastaviti u narednom periodu kroz jačanje bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE