Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министарка здравља примила вакцину против ЦОВИД-19

Министарка здравља примила вакцину против ЦОВИД-19
Датум објаве 23.02.2021 13:22 | Аутор Министарство здравља | Извор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић примила је данас у Клиничком центру Црне Горе вакцину против ЦОВИД-19, чиме је и званично почела вакцинација здравствених радника у највећој здравственој установи у Црној Гори, који раде са пацијентима који су обољели од ЦОВИД-19 инфекције.

Након вакцинације, министарка Боровинић Бојовић је најавила да ће други контигент руске вакцине од 5.000 доза стићи у четвртак у 14:30 на подгорички аеродром, а донација 30.000 кинеске креће из Пекинга 27. фебруара, док ће, како је навела, друга транша вакцина, које су донације Србије доћи на вријеме како би се здравствени радници и други могли ревакцинисати.

Министарка здраља је истакла да се вакцинација обавља по приоритетним групама и појаснила на који начин особе које припадају приоритетним групама могу да се пријаве за вакцинацију. Она је навела да је поручено још 50.000 доза руских вакцина за други квартал године, као и да су у току преговори за 150.000 доза кинеске Синофарм, 150.000 доза Фајзер вакцина , као и 80.000 доза АстраЗенеке.

Вакцинација опште популације, како је казала др Боровинић Бојовић почеће одмах након имунизације приоритетних група.

Министарство здравља