Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Абазовић се захвалио Савјету страних инвеститора: Вакцинација, одговорни бизнис и спашавање сезоне

Датум објаве 06.04.2021 15:12 | Аутор КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић присуствовао је данас представљању 11. издања Бијеле књиге Савјета страних инвеститора у Црној Гори, као кључном документу у којем страни инвеститори указују на главне изазове са којима се суочавају у свом пословању.

Потпредсједник Абазовић је саопштио да је веома задовољан што се наставља одлична сарадња и комуникација Владе са Савјетом страних инвеститора, напомињући да је Влада у протеклом периоду имала неколико састанака са ССИЦГ.

Представљање Бијеле књиге ССИЦГ је била прилика да потпредсједник Владе и Савјет страних инвеститора размијене мишљења о припреми предстојеће туристичке сезоне, нарочито у контексту пандемије вируса ЦОВИД-19. На представљању Бијеле књиге, наглашена је важност масовне вакцинације како би Црна Гора што боље дочекала почетак туристичке сезоне.

Савјет страних инвеститиора изразио је спремност са помогне Влади у акцији масовне вакцинације, предлажући да се на атрактивним туристичким локацијама, попут Порто Монтенегра, Порто Новога, Луштица Баy постављати пунктови за вакцинисање.

Потпредсједник Владе др Дритан Абазовић захвалио се Савјету страних инвеститора у Црној Гори на несебичној помоћи у припреми туристичке сезоне и борби против пандемије ЦОВИД-19. Потпредсједник је навео да Влада настоји да у сарадњи са приморским општинама, инвеститорима и домовима здравља што боље припреми туристичку сезону и да је то приоритет свих приоритета у наредном периоду, контатујући да ће реализација многих пројеката у наредном периоду управо зависити од успјешности ове туристичке сезоне. Потпредсједник Абазовић је изразио увјерење да ће ова туристичка, након успостављања Зеленог коридора, бити сасвим успјешна и да након ограниченог кретања грађана у претходних годину дана у наредним мјесецима можемо да очекујемо значајан прилив туриста из региона.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ