Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić povodom Svjetskog dana zdravlja: Pandemija COVID-19 surovo podsjetila na vrijednost zdravlja

Premijer Krivokapić povodom Svjetskog dana zdravlja: Pandemija COVID-19 surovo podsjetila na vrijednost zdravlja
Datum objave 07.04.2021 09:21 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je povodom Svjetskog dana zdravlja da je očuvanje zdravlja građana jedan od glavnih prioriteta Vlade, Ministarstva zdravlja i čitavog sistema zdravstvene zaštite, koji u borbi s pandemijom COVID-19 pokazuju visoku odgovornost prema svojim građanima.

„Pandemija COVID-19, surovo je podsjetila cijeli svijet na vrijednost zdravlja i na mjesto koje u sistemu, po prirodi stvari, zaslužuju da zauzimaju nauka, medicina i solidarnost. Nadamo se da će naša država i čitavo čovječanstvo iz ove situacije izaći otpornije i bogatije za jedno novo iskustvo i jednu mudru i trajnu pouku našim potomcima.

Svjetski dan zdravlja prilika je da Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji zahvalimo za sve napore koje ulaže na globalnom planu, kako bi pravo na zdravlje kao jedno od osnovnih ljudskih prava bilo dostupno svima.

Ovogodišnja globalna tema SZO “Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta”, ukazuje da neravnopravnost jeste prisutna i da toga nije pošteđena nijedna sredina. Zato u svim planovima i aktivnostima koje preduzimamo, uvijek ističemo opredijeljenost Vlade da stvori društvo jednakih šansi“, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE