Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministar Numanović govoriće na otvaranju Okruglog stola povodom predstavljanja podržanih socijalnih servisa u tri pilot opštine - Nikšić, Bar i Bijelo Polje

Objavljeno: 2011-11-22 22:27:03 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović govoriće na otvaranju okruglog stola povodom predstavaljanja podržanih socijalnih servisa u tri pilot opštine Nikšić, Bar i Bijelo Polje. Okrugli sto će se održati u srijedu 23. novembra 2011. godine u Hotelu „Podgorica“ u Podgorici, sa početkom u 11:00h.

Okrugli sto u okviru Projekta IPA 2010 “ “Reforma socijalne zaštite – Unapređenje socijalne inkluzije u Crnoj Gori” koji finansira Evropska unija, organizuju Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori.

Na otvaranju Okruglog stola pored ministra Numanovića govoriće i Nikola Bertolini, šef Operativnog sektora Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Rastislav Vrbenski, stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori.

Podržane socijalne servise predstaviće Nebojša Radojičić, gradonačelnik Nikšića, zatim Žarko Pavićević, gradonačelnik Bara i Aleksandar Žurić, gradonačelnik Bijelog Polja.

Nakon predstavljanja socijalnih servisa uslijediće sesija posvećena diskusiji na temu izazova, mogućnosti i budućih koraka u sprovođenju socijalnih servisa u lokalnim zajednicama. Učesnici u radu Okruglog stola biće predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, opština Bar, Nikšić i Bijelo Polje, pružaoci podržanih socijalnih servisa, Zajednice opština Crne Gore, UNICEF, CRNVO, FAKT, i drugi.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja