Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Crna Gora i Ukrajina dalje će intenzivirati saradnju u oblasti turizma i životne sredine

Objavljeno: 2013-09-06 22:13:24 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i urizma
Crna Gora i Ukrajina će dalje intenzivirati saradnju u oblasti turizma i raditi na povezivanju u oblasti životne sredine, zaključeno je tokom današnjeg susreta ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa ambasadorkom Ukrajine u Crnoj Gori NJ.E. Oksanom Sljusarenko.

Na sastanku je kontatovano da se, sa aspekta turističkog prometa, u prethodnom periodu saradnja naše dvije zemlje odvijala na zadovoljavajućem nivou, te da je broj ukrajinskih turista konstantno u porastu.

Razmjenjena su iskustva u privlačenju investicija u turizam, razvoju javno-privatnog partnerstva u ovoj oblasti, promociji naše zemlje na ukrajinskom emitivnom tržištu, te povezanosti i dostupnosti Crne Gore.

Sagovornici su se složili i da će planirana Balonijada koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom, predstavljati kvalitetan dodatak našoj turističkoj ponudi, te da je u pitanju jedno od dešavanja koje je značajno za produženje sezone. Planirano je da ova manifestacija bude međunarodnog (baloni iz Ukrajine, Rusije, Moldavije, Bjelorusije, Slovenije, Češke, Mađarske i Crne Gore) i tradicionalnog karaktera.

Takođe, razgovarano je o mogućim načinama saradnje u oblasti reciklaže otpadnih guma i tretmana vode za piće.