Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Organizovanje vježbe „Otmica vazduhoplova na aerodromu Podgorica“

Nacionalni odbor za bezbjednost vazdušnog saobraćaja organizovaće u utorak, 11. novembra 2014. godine, drugu po redu vježbu „Otmica vazduhoplova na aerodromu Podgorica“. U vježbi će učestvovati nadležne institucije iz oblasti vazduhoplovstva, a rezultati vježbe biće prezentirani i relevantnim tijelima Evropske komisije i Evropskoj konferenciji za civilno vazduhoplovstvo.

Cilj vježbe je uvježbavanje i provjera sistema obavještavanja i koordinacije aktivnosti između nadležnih organa i institucija, provjera kvaliteta zakonske regulative, planova i procedura u slučaju otmice, kao i testiranje objekata/opreme za krizni menadžment i aerodromskog centra za krizne situacije.

Vježba će biti sprovedena na Aerodromu Podgorica od 10.00 - 12.30 sati.

Nakon vježbe, u 13.00 sati biće organizovana konferencija za novinare, na kojoj će govoriti ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, predsjednica Nacionalnog odbora za bezbjednost vazdušnog saobraćaja Mirel Radić Ljubisavljević, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović i generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić.


Ministarstvo saobraćaja i pomorstva / Biro za odnose s javnošću