Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Informacija

Objavljeno: 2015-07-29 20:05:45 Autor: djr

Započete su aktivnosti na rekonstrukciji Doma Vojske u Nikšiću za potrebe smještaja Investiciono preduzetničkog centra ¨Tehnopolis¨.

Planirana bruto površina objekta je 1.924 m2 i posjeduje podrum, prizemlje i sprat. Projektom je sa prednje strane objekta, predviđena ulazna partija u kojoj je formiran vjetrobran i portirnica. Iz vjetrobrana se ulazi u veliki hol uz koji su planirane kancelarijske prostorije – njih devet, sala za sastanke, kafe bar. Na spratu objekta su planirani takođe kancelarijski prostori – deset kancelarija, sa pratećim sadržajima. U podrumskim prostorijama planirane su tehničke prostorije.
Bočni dio objekta – bivša velika svečana sala, se pregrađuje na dva dijela, i to prvi dio koji se pretvara u prostor za potrebe laboratorija (Fitopatološka i laboratorija za potrebe kontrole plodnosti zemljišta), tri kancelarije, kopirnicu, arhivu i pomoćne prostorije. U drugom dijelu objekta planirana je multifunkcionalna sala sa kabinama za simultano prevođenje, toaletima, garderobama, kancelarijom i ostavom za rekvizite. Za potrebe ovog dijela objekta formiran je posebni ulaz, tako da ovaj dio objekta može po potrebi funkcionisati kao samostalna cjelina.
U dijelu objekta ka dvorišnoj strani, planiran je prostor za DATA centar i mašinske laboratorije.
Spajanjem svih cjelina hodničkim površinama, u dijelu objekta sa dvorišne strane formira se atrijumski prostor.

U toku su aktivnosti na rušenju i raščišćavanju unutar objekta.

Izvođač radova je konzorcijum: ¨Novi Volvox¨ doo Podgorica i ¨Tehnogradnja¨ doo Pljevlja.