Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Održan Okrugli sto povodom Javne rasprave S3

Objavljeno: 2019-06-10 19:54:22 Autor: Ministarstvo nauke


Ministarstvo nauke organizovalo je danas Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Strategije pametne specijalizacije (2019-2024).

Događaju su prisustvovali predstavnici: Kabineta predsjednika Vlade, Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva saobraćaja, Privredne komore Crne Gore, Univerziteta Crne Gore – Elektrotehničkog fakulteta, Uprave za statistiku, Centra za ekotoksikološka ispitivanja, Udruženja za razvoj poljoprivrede Crne Gore.

Ispred Ministarstva nauke prezentaciju Strategije pametne specijalizacije održali su članovi S3 tima, dr Darko Petrušić i dr Nina Radulović, napominjući da je Crna Gora pohvaljena od strane Evropske komisije o naporima koje je uložila i ostvarila u izradi Strategije.

Nakon usvajanja na nacionalnom nivou do kraja juna ove godine, a u kontekstu implementacije Strategije, dr Darko Petrušić najavio je otvaranje Nacionalne kancelarije za Pametnu specijalizaciju, kao i uspostavljanje Savjeta za pametnu specijalizaciju koji će omogućiti sprovođenje ove državne strategije.

Ministarstvo nauke je na svojoj veb stranici objavilo Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Strategije pametne specijalizacije (2019-2024), u trajanju od 20 dana, u periodu od 25. maja do 14. juna 2019. godine. Nakon sugestija i komentara dobijenih po Javnom pozivu, Ministarstvo nauke će dostaviti Vladi Prijedlog Strategije pametne specijalizacije na razmatranje i usvajanje.