Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Evropski centar za moderne jezike nudi resurse za onlajn učenje

Objavljeno: 2020-04-30 10:38:00 Autor: Zavod za školstvo
Eksperti Evropskog centra za moderne jezike iz Graca kreirali su novu veb stranicu na kojoj nastavnici, roditelji i učenici mogu naći najsavremenije resurse koji im mogu biti od pomoći u suočavanju sa aktuelnim izazovima učenja i podučavanja kod kuće. Resursi su, u prvom redu, namijenjeni djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, ali sadrže i niz aktivnosti za nastavnike srednjih škola, kao i jezičke igre za učenike. Evropski centar poziva nastavnike koji mogu da ponude svoje materijale da kontaktiraju Centar kako bi zajedno radili na dopuni sadržaja ove veb stranice. 

ECML treasure chest for learners, parents and teachers in times of Covid-19

Takođe, Centar organizuje vebinar sa ciljem da pruži podršku nastavnicima jezika u trenutnoj situaciji i da ih upozna sa primjerima upotrebe tehnologije za podsticanje interakcije u onlajn nastavi. Vebinar je organizovan na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku u sljedećim terminima:
• na engleskom jeziku: srijeda, 6. maj (17 – 19h),
• na francuskom jeziku: petak, 8. maj (17 – 19h),
• na njemačkom jeziku: ponedjeljak, 11. maj (17 – 19h)

Nastavnici se za učešće na vebinaru mogu prijaviti najkasnije tri dana prije navedenih termina OVDJE.

Centar najavljuje i objavu Deklaracije povodom 25 godina postojanja, pod nazivom Kvalitetno jezičko obrazovanje za demokratsku, socijalno kohezivnu i mirnu Evropu: devet osnovnih tačaka.

Tekst Deklaracije možete naći na sljedećem linku: 
25th Anniversary Declaration