Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Izrada i upravljanje EU projektima- lokalni nivo

Objavljeno: 2021-03-18 17:18:12 Autor: UzK

Uprava za kadrove i Zajednica opština Crne Gore nastavljaju sa dosadašnjom dobrom praksom u zajedničkom organizovanju obuka iz oblasti korišćenja sredstava finansijske podrške EU, za lokalne službenike.

Napredni nivo obuke „Izrada i upravljanje EU projektima - Javne nabavke prema pravilima Praktičnog vodiča za procedure sklapanja ugovora za spoljne aktivnosti Evropske unije – PRAG“, organizuje se po zahtjevu Glavnog grada Podgorice, za službenike koji implementiraju projekte iz različitih EU fondova. Obuka će se organizovati 18. i 25. marta i 1. aprila, a predavač na obuci je Darko Mrvaljević, predsjednik Odbora za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Zajednici opština.

Cilj obuke je da učesnicima pruži neophodna znanja i približi procedure nabavki po pravilima Evropske unije. Učesnici će pored teoretskih znanja, kroz praktične vježbe, te iskustva trenera, naučiti kako da pravilno sprovedu postupke nabavke po EU pravilima, kao i da pripreme finansijske izvještaje po EU pravilima.

Koordinatorke obuke:

Milica Pejović
milica.pejovic@hrma.me

Jelena Borozan
jelena.borozan@uom.co.me